Vroedvrouwenteam de Levenscirkel

Waarom een vroedvrouw aan huis tijdens de zwangerschap?

Onze dienstverlening als vroedvrouw aan huis tijdens de zwangerschap is aanvullend op de medische begeleiding door je gynaecoloog en huisarts. Wij vormen je eerste en vertrouwde aanspreekpunt voor alle mogelijke vragen en tussentijdse controles.

Zo controleren we bij elk bezoek preventief je bloeddruk, urine, meten je buik, luisteren naar de harttonen van je kindje, nemen eventueel bloed af,…

Vroedvrouwenteam de Levenscirkel

Volstaat één huisbezoek?

Bij een normale zwangerschap volstaat mogelijk één huisbezoek. Je maakt best een afspraak op ongeveer zes maanden. Tijdens dit bezoek beantwoorden we al jouw vragen en overlopen we of je praktisch volledig bent voorbereid op de geboorte. Wij helpen je graag wegwijs met alle mogelijke vragen, zoals:

  • Verlopen de zwangerschap en de medische opvolging volledig naar wens of zit je met bepaalde vragen?
  • Heb je alle nodige materialen en producten in huis om de baby te verzorgen, te voeden en te vertroetelen?
  • Is er kinderopvang nodig en heb je deze al geregeld?
  • Hoe beleef jij de nakende bevalling en het aankomende ouderschap? (emotioneel aspect)
  • Is administratief alles in orde?

Dit huisbezoek vormt de perfecte gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met jouw vroedvrouw aan huis voor na de geboorte.

Vroedvrouwenteam de Levenscirkel

Wat bij een moeilijkere zwangerschap of risicozwangerschap?

Wanneer je een moeilijke zwangerschap doormaakt of je bent ongerust en zit met talrijke vragen, dan bieden wij extra meerwaarde. Je hebt in elke situatie recht op 12 huisbezoeken tijdens je zwangerschap.

Als de dokter of gynaecoloog oordeelt dat het om een risicozwangerschap gaat, zijn er meer huisbezoeken op doktersvoorschrift mogelijk.

We bekijken dan samen hoe we deze controlemomenten en huisbezoeken het best inplannen zodat je alsnog zo rustig en zorgeloos mogelijk toeleeft naar de grote dag.